lauantai 29. tammikuuta 2011

Reenaus

Jääkiipeilyreeniä sisäseinällä!


Suomessa on onneksi pitkä talvi. Pohjoisessa valitettavasti myös pimeä aika on pitkä ja toisinaan liian kylmä. Tässä esittelen teille kuitenkin yhden tavan reenata omalla kotiseinällä jääsessioita varten. Oulussa yksi kiipeilijä tilasi sisäharjoitteluun puiset hakut: http://schmoolz.com/ Tuolla sivustolla hakut ovat melko kalliita, mutta esittelen niistä nyt oululaisen version.
Siitä sitten innostuneena kaikki puutyötaitoiset ovat muokkaileet omanlaisiaan harjoitushakkuja. Oulun kiipeilyscenessä on siis selkeä muoti-ilmiö :)

Harjoitushakkuja on ilmestynyt siis kuin sieniä sateella. Niillä kiivettäessä pidetään kiinni ainoastaan hakuista ja kiivetään seinästä riippuen joko ylöspäin tai sitten sivulle päin. Voipa niille tehdä omia reittejäkin, jos haastetta haluaa. 

Puisiin hakkuihin on nauhalenkistä tai kumista tai muovista tehty lenkki jolla hookkaillaan otteille. Omani ovat vähän liukkaat joten huukkailu on erityisen herkkää. Toisaalta se on hyvä, koska useinhan jäälläkin on vähän herkkää. Nuo minun on tehty ihan vain laudan pätkästä. 

Tavallisen kiipeilyreenin päälle vielä kestävyyttä nuo käsissä niin johan on mehut pois illalla. Negalla erityisen rankkaa ja myös suorasta seinästä tulee vähän hänkkiä kun on nuo kädessä niinkuin Jennin mallisuorituksesta alla näkyy.


  
 Vaikka tietty on oikeille hakuille erilaisia mixta ja jääotteita olemassa, niin näillä voi käyttää kaikkia otteita niitä kuitenkaan vaurioittamatta. Myös patjat saavat olla rauhassa kun ei ole teräviä osia :)  Asento etenkin selälle ja käsille on melko samanlainen kuin pystyä jäätä kiivetessä. Vaikkakin lyönti osuus on tietty pois näillä hakuilla. On mukava päästä jollakin tapaa harjottelemaan jäätä varten. Muuten kun ei ainakaan itselläni tule jäätä ajateltua reeni mielessä. Lisäksi pitää alkaa käyttämään vaikka sisäpelikenkiä, jotta jalkatyö ei olisi niin tehokasta vaan käsille tulisi enemmän painoa ja työtä.
Myöhemmin on luvassa Jennin Tee se Itse-ohje hakuille.


1 kommentti:

  1. Jeejee tytöt!! Hieno homma!!:)
    Tyttö Rollosta nostaa teille hattua!

    VastaaPoista