sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Limujäätä

Talven ensimmäinen jääkiipeilyreissu Korouomaan piti koko joulukuun ja joululoman intoa yllä ja kun lähtöaamuna oli niin huono olo, että juuri ja juuri jaksoi kävellä talon länsisiivestä itäsiipeen, ei auttanut muuta kuin peruuttaa reissu omalta osalta. Päätös oli vaikea ja harmitus valtava!!
Niinpä kolmeksi päiväksi piti keksiä jotain tekemistä, tosin kaikenlainen liikkuminen oli poissuljettu. Mitä voi hakkuhelena tehdä jos ei pääse liikkumaan??

Koska jää pyöri koko ajan mielessä ja juuri hankitut uudet ruuvit kuumottelivat, niin jotainhan rakkaaseen lajiin liittyvää piti päästä tekemään. Otin esiin ompelukoneen ja päätin tehdä uusille ruuveille uuden kuljetus/säilytys kotelon. Kotoonta löytyvillä tarvikkeilla piti selvitä ja tästä se lähtee:Ensiksi ajattelin tehdä kokonaan kankaisen, mutta ruuveja mallaillessa huomasin että olisi ehkä tullut liian löysä paketti. Niinpä päätin ommella makuualustan palaseen farkkukangasta ja kankaan yläreunaan vahvikkeeksi rautalankaa. Aattelin että se helpottaa ruuvien paikalleen asettamista.


Hieman jännitti miten ompelukone suhtautuu makuualustaan ja paksuun kankaaseen, mutta onnistuin hajottamaan vain yhden neulan ja sekin taisi katketa kun unohdin paininjalan ylös ja jotenkin kummasti neula pääsi tipahtamaan...

 Tässä paketti avonaisena. Ompelussa inhoan valmiita kaavoja ja suunnittelua, ompelin siis kaiken ei järkevässä järjestyksessä ja alareunat jäivät viimeistelemättä. Jätin alasaumat ompelematta, jotta ylimääräiset jäät ja lumet pääsevät tippumaan (tai ainakin niin järkeilin).

Lopuksi hoksasin vielä että kuljettaminen on hieman hankalaa, joten ompelin prusik narun pätkän kantolenkiksi, näin ollen paketin saa kiinni vaikka valjaisiin tms. Tässä siis lopputulos.

Raudoille oon joskus ommellu vanhoista säärystimistä oman pussin. Nyt ompelin lisäksi vielä hakuille paksusta puuvillakankaasta tuollaiset terien suojat. Hieman kuminauhaa ja ainakin näyttävät pysyvän paikoillaan.

Tässäpä teille tämän pettymyksen makuisen viikonlopun antia ja inspiraatiota kaikille tylsille illoille!
Nyt pitää vielä hetki odotella vapaata viikonloppua ennen kuin jäät kutsuvat!
Korouomassa jää on ilmeisesti vielä melko huonolaatuista, joten parempaa jäätäkin odotellessa...
Heidi

1 kommentti: