keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Tähän on nyt tultu ja tästä on suunta ylöspäin

Jo viime talvena eräällä jääkiipeilyreissulla, johon mukaan oli valikoitunut vain naisia, syntyi ajatus naisten jääkiipeilyn edistämisestä. Putouksilla Korouomassa näkee vain harvoin naisia, ja sitäkin enemmän miehiä. Joskus on kiva harrastaa vain naisporukalla, jättää kaikki uho ja miehiset jutut pois ja vain kiivetä ja tsemppailla naisten kesken.

Mielenkiintoista on miettiä myös syitä, miksi niin harva nainen uskaltautuu mukaan, ja vielä harvempi tulee mukaan vielä uudestaankin?? Ovatko naiset niin kylmän arkoja, tuskin. Ovatko naiset niin mukavuudenhaluisia, tuskinpa niinkään. Naisilla on mielestäni kaikki edellytykset oppia hyväksi jääkiipeilijäksi. Mutta siihen tarvitaan paljon vertaistukea ja tsemppiä :)

Tänä talvena on jo ollut paljon puhetta HakkuHelenoista, ja nyt se on avattu, meille oma blogi! Tänne kaikki aktiiviset naiset jotka myös kiipeilevät jäällä, ovat tervetulleita kirjottelemaan. Aiheiden ei tarvitse olla niin tarkasti rajattuja, eikä ryppyotsaisia, vaan tarkoitus on yhdistää meitä harvinaisia lajin edustajia :)

4 kommenttia:

 1. Kertakaikkisen mahtava homma tämä blogi! Hyvä Heidi!

  VastaaPoista
 2. Hienoa aktiivisuutta! Ilmoitelkaapa täällä tai FB:ssä reissuista ja treeneistä, mulla ainakin kiinnostaa kokeilla kolmannenkin kerran :) Terkuin Johanna

  VastaaPoista
 3. Moi Johanna! Hieno homma, että saadaan lisää innokkaita tyttöjä mukaan touhuun! :)
  Parhaan mukaan me koitetaan tätä täällä päivitellä. Uutena juttuna ainakin mulle, tän blogin opetteleminen vie vähän aikaa. Mutta nyt kun on eka oma teksti kirjoitettu, niin kynnys on varmasti matalempi seuraavalla kerralla:) Ilmoittele, jos sulla on jotain lajiin liittyvää kielen alla, jota ehkä haluaisit kaikille jakaa, niin lisätään sut mukaan tänne blogiympäristöön.
  -Mira

  VastaaPoista
 4. Ihanan aktiivisia olette :)

  Kävin parisen viikkoa sitte appareitten kurssin ihan kokeilumielessä jos vaikka innostuisin.. Ja niinhän siinä taisi käydä! Nyt kovasti odotan lauantain sessareita Pirunkalliolla ja sitä elämäni toista jääkiipeily-kertaa. Siellä nähdään!

  t. Sanna Keskioja

  VastaaPoista